dariku untukmu





coretanku...

Monday, February 7, 2011

kampung oh kampung


best sgt balik kedah kali ni..dpt berjumpa smua anak2 buahku..tihah pon asyik keluar masuk rumah je..bebas sebebasnya dia kt umh tok n tokwannya..hehe..dh x nak tdo siang..and mlm pon asyik tdo lewat je..mbe rugi bg dia kalo tdo awal..x puas main..

syukur alhamdulillah..perjalanan kami pergi n balik dipermudahkan..wlpon jln agak jem, tp still enjoy..hehe..syukur jugak pd kali ni dpt membahagiakan ayah kesayangan ku..ayah dh dpt nikmat untuk mendengar stelah 3 thn ayah kurang mendengar..

seronok tgok ayah bila dh bleh dgr mcm biasa..hope ayah dpt sesuaikan dengan alat pndengaran tu..=) mendengar, melihat, semua nikmat yg terlalu bernilai bg kita yg kdg2 kita x sedari...syukur dgn apa yg kita ada...byk faktor yg mnyebabkan ayah x leh dgr antaranya sbb keturunan(tokwan dulu cam tu), diabetis, pengambilan ubat2an, umur dan sbgainya...mahal pon x pe..yg penting ayah sihat dan happy..

tp, sedih sgt bila ayah ckp tihah dah nk balik, tinggal tok n tokwan ja kat cni...mendalam sgt maksud ckp ayah tu..tah la bila boleh balik dok ngan mak n ayh..syg sgt umah tu..tu rumah pusaka yg terlalu banyk kenangan dlm hidupku...tringin sgt nk dok skali mak n ayah..syg mak..syg ayah..x terbalas apa yg mak n ayah bg slama ni pd ku...
semoga ALLAH panjangkan umr, di beri kesihatan n kesejahteraan pd mak n ayah..

drpd..anakmu yang terlalu menyayangimu mak, ayah..

Saturday, January 22, 2011

ALL MY WISH..2011


citer pasal wish2 nie...mcm2 nk wish rasanya..heheh..cam dibo the gift dragon pulak aku ni..=)

a) nak turunkan berat badan=huhu..dh besar mcm teddy bear dh rs bdn ni..huhu..asyik mkn je skrg..x tau la ape pnyakit..mcm2 dh try..tp x ok jgk..tp try ttp try..

b) nk pindah ke tmpt yg selesa=dok jb nie jauh la dr klntan and kedah. jauh nk balik kg.tol la, minyak la..buget2..hpofully, my husbnd mintak pindah dpt..bila dh pindah 1 tmpt yg rs selesa ckit..bleh la fikir nk buat rumah ke..hehhe..kuat berangan aku ni..yela..kalo beli kt cni bkn lama pon nk dok..so, tu la reason nape my husband x nk hias umh cntik2..katanya bkn umh kt pon..n kt x lama kt cnie..yela tu..padahal jimat cermat die tu..

c) nk cari masa jgk untk memegang berus lukisan aku tu..asyik kn perli je dgn my husbnd..mama tu ada minat time2 tertentu je..nk isi time bosan die je..yela..tp minat mulukis tu mmg dr dlu lg ..cuma x da masa je nk buat..bila nk pegang berus..mula la tgok buku setinggi klcc kt sebelah aku ni..x tanda2 jgk..kang x berkat jgk rezeki yg aku dpt..penah sekali tu terdegar radio ikim pasal tajuk amanah..prof dr muhaya ckap doktor pon sama jgk dgn guru..setiap patient yg dtg tu msg2 ada hajat die..so as a doc or teacher, u mesti tunaikan hajat die..ALLAH akn permudahkan dia melalui titian silaturahim kalo kita memudahkan@menunaikan hajat org ni..
mcm cikgu jgk..stp murid yg dtg kt kita tu, adalah amanah bg kita..smua parent yg hntar ank die kt sek mmg ank die belajar..so tu la taggunjawab kita..so, jgn abaikan tjwb tsbut..bg yg terbaik untuk mereka...

d) i want to be a good teacher..besar harapan aku ni..tp x tau la termampu atau x..time mgjar je..bila tnya stud paham x..smua pham..tp bila tang xm n buat dlm buku..mcm2 versi jwpan..tahla..bila menrefleksi diri sendiri..mungkin diorg x phm..tu yg x leh buat..so..2011..create a new approach untk mgjar plak..huhu..

e)nk jln2..release tnsion-biasalah..rs penat bdn..kpla..kdg2 pk nk jln2 plak-take note ye my husband..hehe..kalo boleh nk tgok tmpat luar..tu la buget plak..kn cr sponsor ni..kn tny tnb bonus byk x thn nie..hehhe..

d)nk bg kwn baru pd papa-cian papa..aku bwk cek putih..die bwk si kencil je..byk die berkorbn utk aku..kalo reti manual..dh lama mama bwk so kencil tu papa..insyaALLAH..kalo ada rezki thn nie kita bg kwn baru kt papa plak..bkn kat tihah tau..hehe..

Thursday, January 20, 2011

DAGING PANGGANG..SEDAP

BAHAN-BAHAN :

500 gm daging lembu kisar
1 biji bawang besar (dicincang)
2 ulas bawang putih (dicincang)
50 gm serbuk roti
Garam secukup rasa
Mentega untuk memanggang

CARA MEMASAK
1. Proses penyediaan hidangan ini dimulakan dengan memasukkan daging lembu kisar ke
dalam mangkuk. Kemudian, masukkan sedikit garam, bawang besar dan bawang putih yang telah dicincang. Gaul rata supaya semuanya sebati.
2. Selepas itu, perapkan bahan yang telah digaul selama kira-kira 1 jam.
3. Setelah satu jam, proses disambung dengan membentuk adunan tadi.
4. Paling sesuai adunan tersebut dibuat bentuk bulat. Saiznya pula mestilah kecil-kecil untuk memudahkan anak anda memakannya.
5. Ulangi langkah membentuk adunan tersebut sehingga habis. Setelah habis, ketepikan
kesemuanya.
6. Langkah seterusnya ialah memanggang daging. Untuk itu, anda perlu memanaskan
kuali leper dengan api sederhana dan sapukan sedikit mentega ke atasnya bagi mengelakkan bebola daging melekat pada kuali.
7. Setelah mentega cair dan kuali panas, masukkan bebola daging dan panggang
sehingga masak.
8. Bebola daging yang sudah siap dipanggang bolehlah dihidangkan bersama roti pita,
nasi, roti burger ataupun salad.

tihah ohh tihah

hehe..tgok pic ni mesti nk gelak..sengih je dia..tp bkn sng nk amik pic ni..sibuk nk pegang kmera n tgok pic dia dlm screen tu..cekak mickey ni dibeli masa g megasale metrojaya kt PICC baru2 ni..3 rm 10..comel..tp mcm x tahn lama..tihah nampak terus nk..yela..4vrite kartun dia..
bgun pg trus cari remote cntrol astro..nk tgok kartun smbil baring2 minum susu..kalo lagu hard dog trus bgun menari..hehe..lawak sgt sikecik ni..mcm2 gaya..tiru sapa tah..rsnya aku x mcm tu dlu2..heheh tp papa nya x tau la..

skrg dh ada 10 btg gigi..mama msih cri lg brus gigi yg sesuai dgn dia...pas ni kn g cr lg..ingt nk g hr ni..tp mood papa dgn bantal start pg td memalaskan mama untk g..tgok pon x da mod..x pe..nnti mama cr lg syg..

papa ni pon satu hal..skrg asyik nk kuar main je..agak2 la kan..tiap mlm..balik awal x pe jgk..ni kul 1 pg..geram2

mama x suka bila papa
a) g main..n balik lewat
b) umh bersepah..tp asyik baca paper je..
emm x ingt dh..tu je yg slalu papa buat..
a)

Saturday, October 30, 2010

GOMO KLATE GOMO...

diminit 77:17..klantan masih lg menguasai game mlm ni..hope dpt kekal hingga last game....bg la can kt klntan..bkn apa...cian kt my husbnd yg besemangat ngn game hari ni..mnghitung hri smbil dok sebut gomo klate gomo..td pon sibuk cr beg nk letak topi cantik die tu yg dibeli last year..tp time tu kalah plak..cian btul.hehe..dpt wife plak yg kuat myakat..siap ckp lg..kalo abg g mesti kalah.hehe..saje je.thn ni pon still ulang skrip yg sama..tp die ckp tiket dh beli..pehh.geram btul.kn tiggal lg.mujur jap je.....tp hr ni kling2x topinye berbunyi....minat sungguh dia..apepn yg dia buat..support je..minat bola x pe..jgn minat benda lain dah la..smoga klntan menag 2-1 ..

HIBURAN MENDIDIK JIWA


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com